Lig concert jeroen van veen engelse kerk middelburg enaudi
30 november 2024 20:00 - 21:30 De Engelse kerk

Datum: 30 november 2024, aanvang 20:00 uur (deuren open vanaf 19:30 uur). Einde 21:15 (onder voorbehoud)
Locatie: Engelse Kerk, Simpelhuysstraat 10, 4331 PH, Middelburg
Uitgevoerd door: Jeroen van Veen

Evenement met lig- en zitplaatsen met vrije plaatskeuze
Hoe eerder je aanwezig bent, hoe beter je plaats


Magische klanken in de Engelse Kerk: Jeroen van Veen Live!

Op 30 november aanstaande verwelkomt de Engelse Kerk van Middelburg de gevierde pianist Jeroen van Veen voor een betoverende avond met muziek van Ludovico Einaudi, Yann Tiersen, Yiruma en van zijn eigen hand.

Programma

Iedereen die de filmmuziek van Yann Tiersen hoort, krijgt een glimlach en denkt aan de film Amélie uit 2001 (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain). Deze geliefde muziek is nu te horen in het nieuwe programma van Jeroen van Veen. Hij brengt ook een selectie ten gehore uit het laatste werk van Ludovico Einaudi, Seven Days Walking. Tezamen met zijn eigen werk, werken van Riuchi Sakamoto en het bekende stuk River Flows in You van Yiruma, waarvan het album gespeeld door Van Veen een hit is op Spotify met maar liefst 34.500.000 streams.

Lig concert jeroen van veen engelse kerk middelburg enaudi

Ligconcert

Bijzonder aan dit concert is dat het als ligconcert wordt aangeboden. Neem je eigen matje mee en dompel jezelf onder in de betoverende klanken. De Engelse Kerk is uitgerust met vloerverwarming voor extra comfort.

Let op, er zijn slechts een beperkt aantal ligplaatsen beschikbaar, dus reserveer snel! Uiteraard kunt u ook zittend van Jeroen’s uitvoering genieten vanaf de galerij. Laat je meevoeren door de schitterende muziek gespeeld door Jeroen van Veen. Voor deze avond heeft hij het volgende prachtige programma samengesteld:

 • Ludovico Einaudi: Cold Wind
 • Yann Tiersen: Comptine d’une autre été: l’après-midi
 • Yann Tiersen: Sur le fil
 • Yann Tiersen: La valse d’Amélie
 • Yann Tiersen: Le Moulin
 • Yann Tiersen: La dispute
 • Riuchi Sakamoto: Seven Samurai
 • Riuchi Sakamoto: Merry Christmas Mr. Lawrence
 • Yiruma: River Flows in You
 • Yiruma: Maybe
 • Yiruma: Kiss the Rain
 • Jeroen van Veen: Minimal Prelude 18
 • Jeroen van Veen: Minimal Prelude 61
 • Ludovico Einaudi: Gravity
 • Ludovico Einaudi: Low Mist
 • Ludovico Einaudi: The Path of the Fossils

Over Jeroen van Veen

De Nederlandse pianist en componist Jeroen van Veen (1969) is vandaag de dag de belangrijkste vertegenwoordiger van het minimalisme in Nederland, volgens Alan Swanson van Fanfare. Jeroen begon met pianospelen op zevenjarige leeftijd en studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Alwin Bär en Håkon Austbø. In 1993 behaalde hij zijn diploma uitvoerend musicus.

Van Veen heeft met diverse orkesten gespeeld onder leiding van dirigenten als Howard Williams, Peter Eötvös, Neal Stulberg en Robert Craft. Hij gaf recitals in onder andere Oostenrijk, België, Canada, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Rusland en de Verenigde Staten.

Hij volgde masterclasses bij onder andere Claude Helffer, Hans-Peter en Volker Stenzl en Roberto Szidon, en werd uitgenodigd voor verschillende festivals zoals het Reder Piano Festival, Festival der Kunsten in Bad Gleichenberg, Wien Modern, Holland Dance Festival en Lek Art Festival. Van Veen heeft opnames gemaakt voor grote Nederlandse radio- en televisiebedrijven en voor Moscow Television.

In 1992 nam hij zijn eerste album op met zijn broer Maarten als het internationaal erkende Pianoduo Van Veen. In 1995 debuteerden zij in de Verenigde Staten en wonnen prijzen bij de prestigieuze 4th International Murray Dranoff Two Piano Competition in Miami, Florida. Dit succes leidde tot vele tournees door de VS en Canada. De documentaire “Two Pianos One Passion” (genomineerd voor een Emmy Award in 1996) documenteert hen als duo.

Naast zijn uitvoerende carrière is Jeroen van Veen medeoprichter en artistiek directeur van de International Student Piano Competition, die elke twee jaar in Utrecht wordt gehouden. In 1995 richtte hij samen met Sandra Mol het pianoduo Sandra & Jeroen van Veen op. Ze spelen voornamelijk muziek voor meerdere piano’s van componisten zoals Erik Satie, Douwe Eisenga en Simeon ten Holt.

Verder initieerde Van Veen in 1999 de concertserie ‘Pianova’ in het Concertgebouw, Amsterdam. Hij is ook actief in diverse ensembles en heeft zijn eigen productiemaatschappij, Van Veen Productions. Jeroen is voorzitter van de Simeon ten Holt Foundation, de Culemborg Cultural Foundation, de Pianomania Foundation en artistiek directeur van meerdere muziekfestivals.

Zijn composities kunnen worden omschreven als ‘Minimal Music’ met diverse invloeden, variërend van Jazz, Blues, Soundscape, Avant-Garde, Techno, Trance tot Popmuziek. Over de afgelopen 15 jaar heeft hij meer dan 250 albums opgenomen voor verschillende labels en zijn eigen label PIANO.

Mis deze unieke kans niet om te genieten van een bijzondere avond vol prachtige muziek in de sfeervolle Engelse Kerk van Middelburg. Reserveer snel je plaats en beleef een onvergetelijke muzikale ervaring met Jeroen van Veen.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Aanvang: 20:00 uur (deuren open vanaf 19:30 uur). Toegangskaart is inclusief een drankje na afloop!

Let op, er zijn slechts een beperkt aantal ligplaatsen beschikbaar, dus reserveer snel hier uw LIGPLAATS!

Uiteraard kunt u ook zittend van Jeroen’s uitvoering genieten vanaf de galerij. Laat je meevoeren door de schitterende muziek gespeeld door Jeroen van Veen en reserveer uw zitplaats hieronder!


Ticket Type Price Cart
Zitplaats Concert Magische Klanken: Jeroen van Veen live! 30.00 Incl. BTW

Toevoegen aan winkelwagen

Logo Engelse kerk Middelburg 2.0
Bezoek ons hier:
Simpelhuisstraat 10, 4331 PH Middelburg
Producten